Аталык жүзүмдүктөрү
“Аталык Жүзүмзарлары”
Кыргызстандын түндүк бөлүгү – Испания, Франция, Италия, Болгария жана Грузиянын белгилүү жүзүмчүлүк аймактары сыяктуу эле, шарап өндүрүүгө эң ыңгайлуу 43-параллельде жайгашкан. “Ысык-Ата” аймагынын уникалдуу климаттык шарттары бардык түрдөгү жүзүм сортторун коргоосуз өстүрүүгө мүмкүндүк берет.
Терруар – бул табигый факторлордун эң жакшы айкалышы. Анын ичинде топурактын минералдык курамы, климаттын өзгөчөлүктөрү, кырка тоолордун багыты, шамал розасы жана экосистемасы жүзүмдүн өсүү мүнөзүнө, шараптын өзгөчө даамына жана индивидуалдуулугуна түздөн-түз таасир этет.
“Аталык” жүзүмзарлары
✅ 200 гектарлык жүзүм чарбасы
✅ Түндүк Америкадан жана Европадан алынып келинген 100 миңден ашык көчөттөр
✅ Техникалык (шараптык) жана ашкана сорттору:
- Каберне Совиньон, Мерло, Шардоне, Пино Нуар, Рейнский Рислинг, Сиви Бургундац, Алиготе, Мускат, Саперави, Ркацители
Морозго чыдамдуу жүзүм сорттору -40°Cге чейин төмөндөгөн температурага туруштук бере алат, бул болсо Кыргызстанда коргоосуз өстүрүү технологиясын колдонууга мүмкүнчүлүк берет.
Шарап өндүрүшү жана сапат көзөмөлү
Жүзүмдү кайра иштетүү Кыргызстандын шарап өндүрүшүндөгү флагман – “ШампанВинКомбинат” тарабынан жүргүзүлөт. Завод заманбап жабдуулар менен камсыздалып, жүзүмзарлардан түздөн-түз жеткирилген чийки затты иштетүүгө ыңгайлаштырылган.
Компания өндүрүш процессинин толук көзөмөлүн жүргүзөт:
📌 Жүзүм отургузуудан баштап, аны өстүрүү, жыйноо, кайра иштетүү жана бөтөлкөгө куюуга чейинки бардык этаптарда сапатка кепилдик берилет.
📌 Заманбап лаборатория эл аралык ISO/IEC 17025:2005 стандарттарына ылайык аккредитациядан өткөн.
📌 Продукция ГОСТ стандарттарына шайкештигин толук тастыктайт.
✅ Аталык шарабын биздин сайттан сатып алыңыз!